Milers de persones es concentren per donar suport a les encausades pel Parlament

Lluís Elias

“Jo també estava al Parlament i ho tornaria a fer” aquest ha sigut el lema que ha encapçalat la manifestació del 29 de Març per donar suport a les encausades pel judici del Parlament. El judici es remunta als fets del 25 de juny del 2011 on milers de persones es van concentrar a les portes del Parc de la Ciutadella per evitar l’aprovació d’uns pressupostos titllats d’antisocials. La convocatòria d’Aturem el Parlament va coincidir amb la celebració del primer mes del 15-M, moviment social que va aconseguir despertar part de la societat adormida.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pancarta de la plataforma Desobediència 2014 durant la manifestació del 29M. fotomovimiento.org


Plaça Catalunya
ha estat el punt inicial aquest dissabte d’una manifestació en favor de la vintena de persones encausades per l’intent de bloquejar el Parlament el juny de 2011. A més ha coincidit amb la convocatòria de la plataforma “Desobediència 2014” per protestar contra el retrocés en drets i llibertats socials. La marxa ha comptat amb l’assistència de milers de persones, 4.000 segons la Guàrdia Urbana, i ha transcorregut amb normalitat durant gran part del recorregut.

El gran desplegament policial ha marcat el recorregut de la marxa creant un ambient de tensió constant. Quan la manifestació es dirigia cap al Parlament alguns dels manifestants van destrossar contenidors i alguns vidres d’entitats financeres per mostrar el seu rebuig mitjançant les accions directes. Els mossos d’esquadra, presents per tota Barcelona durant la manifestació, van dissoldre la manifestació abans d’acabar. La tàctica de la Brigada Mòbil consistia en baixar i pujar el carrer de Via Laietana amb furgons policials per transmetre una sensació de caos i de por entre els manifestants, la majoria va marxar tan bon punt va intervenir la policia. La tensió entre la policia i la resta de manifestants va durar aproximadament 3 hores. Segons TV3 “els Mossos han intentat dissoldre els manifestants amb càrregues i pots de fum a l’altura de la Via Laietana, però els aldarulls s’han allargat fins a la mitjanit.” Finalment la manifestació va acabar amb sis detencions per part dels Mossos i la Guàrdia Urbana acusades d’alteració de l’ordre públic.

Les carregues van posar punt final a la concentració, que va acabar amb una Assemblea a Plaça Catalunya per decidir si aquella nit s’acampava. L’assemblea, formada per una cinquantena de persones, va decidir després d’una hora de debat no acampar, ja que considerava que l’ambient estava molt caldejat. La passada marxa del 22M a Madrid a tornat a revifar l’ambient d’aquell 15M de fa 3 anys, tot i que aquesta vegada sense haver de difuminar la lluita de la classe obrera. Tot i la criminalització de les protestes per part dels mitjans cal tenir present el judici polític contra les 20 encausades per protestar davant del Parlament.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s